18-10-2007
NCCW tekent een samenwerkingsovereenkomst met Grenius Software BV. Het doel van de overeenkomst is om de Virtuele Woonplaats, ge´ntegreerd in een aantal NCCW toepassingen, gezamenlijk aan te bieden aan woningcorporaties. De Virtuele Woonplaats dient als fraaie en krachtige uitbreiding op het Virtual Front Office, BIS en WIS van NCCW.
Tekenen van het contract op het kantoor bij NCCW

28-07-2007
De Virtuele Woonplaats is ge´ntegreerd met het DataWareHouse van CNS-international. CNS-international levert het meest complete en primair systeem onafhankelijke datawarehouse voor woningcorporaties. Vanuit het datawarehouse kan managementinformatie middels de Virtuele Woonplaats geografisch weergegeven worden. Een woningcorporatie krijgt heel mooi en overzichtelijk bijvoorbeeld een overzicht van de leegstand in een bepaald gebied op kaart te zien, of waar woningen met een bepaald oppervlakte geconcentreerd liggen over wijken verdeeld enz. Procesinformatie wordt zo letterlijk gevisualiseerd in stenen.

10-07-2007
Antares Woonservice kiest voor de virtuele woonplaaats voor het tonen van woningen op kaart binnen de website Wonen op Maat. Per individuele woning worden de referentiewoningen op kaart getoond.

10-05-2007
Baston|Wonen gaat haar totale bezit tonen met behulp van de Virtuele Woonplaats. Doel van Baston|Wonen is om enerzijds inzichtelijk te maken waar huurwoningen gesitueerd zijn en wat omgevingskenmerken zijn maar anderzijds ook om andere belanghebbenden inzicht te geven in de locatie van het totaalbezit. Ton te Riele, manager bedrijfsvoering van Baston|Wonen: "Met het digitaliseren van het woningbezit voorzien we in een stukje informatiebehoefte bij woningzoekenden. Reageren op vrijkomende woningen via internet is inmiddels al heel gewoon. Nu kunnen woningzoekenden zich, op eenvoudige wijze, beter oriŰnteren op de ligging van de vrijkomende woningen en op die manier en weloverwogen keuze maken op het moment dat ze gaan reageren."

2-05-2007
Aedes Magazine plaatst een artikel over "de Virtuele Woonplaats" na een interview met Erik Rijpkema van woningcorporatie Bergopwaarts@BOW. Bergopwaarts wordt hier een "Unieke virtuele corporatie" genoemd. Erik Rijpkema: "Onze GoogleMaps technologie gecombineerd met andere delen van de site, is volgens mij uniek in Nederland en het gebruik van 3D-weergave van onze huizen in Acrobat Reader is wellicht zelfs uniek in de wereld...Best iets waar we trots op zijn"

13-04-2007
WoningNet is live met de Virtuele Woonplaats. Woningzoekenden kunnen via WoningNet hun toekomstige woning nu vanachter hun pc op de exacte locatie zien en kijken wat er allemaal in de omgeving is te vinden.

9-04-2007
Woongoed Zeeuws Vlaanderen is live met de Virtuele Woonplaats. Woongoed had de wens om transparantie over haar bezit te bieden aan huurders en overige stakeholders. De Virtuele Woonplaats geeft Woongoed de mogelijkheid om haar woningbezit exact op de manier te tonen zoals ze dat wenst. Voor de toekomst heeft Woongoed ook de ambitie om de Virtuele Woonplaats op andere manieren in te zetten. Bijvoorbeeld ter ondersteuning van het strategisch voorraadbeleid.

22-03-2007
Bergopwaarts is live met de virtuele woonplaats. Bijzonder onderdeel van de virtuele woonplaats zijn de 3D modellen van de woningen die zijn toegevoegd. Erik Rijpkema van Bergopwaarts@BOW: "Bergopwaarts@BOW is een innovatieve woningcorporatie die toekomstgerichte oplossingen wil bieden aan haar huurders. De transparantie die het virtuele dorp in combinatie met de 3D modellen biedt aan onze klanten is uniek in Nederland. Grenius Software B.V. heeft in samenwerking met Centric een unieke prestatie geleverd met deze softwaretoepassing."

20-01-2007
Adobe gaat een businesscase opstellen voor het virtuele dorp van Bergopwaarts@BOW. Adobe heeft vanaf Acrobat reader 7.0 een 3d component in haar populaire reader opgenomen. Grenius Software maakt gebruik van de mogelijkheden die Adobe biedt om 3D modellen van woningen via het internet te ontsluiten. Behalve de brede functionaliteit die Adobe biedt is een belangrijk motief voor deze keuze dat eindgebruikers geen nieuwe software hoeven te installeren om de 3D modellen te kunnen bekijken.

15-11-2006
Het Nationaal Symposium Makelaardij is voor Grenius Software succesvol verlopen. Samen met Huislijn.nl werd middels de actie "Gratis Google Maps" de Virtuele Woonplaats aangeboden aan makelaars. Voor slechts 19.95 per maand wordt het voor Huislijn.nl klanten mogelijk gemaakt om Google Maps volgens een standaard inrichting op te nemen in de eigen website. Alleen het woningaanbod van de betreffende makelaar wordt dan getoond. Veel makelaars hebben gebruik gemaakt van het aanbod. Onder de makelaars die zich hebben ingeschreven tijdens het symposium wordt een TOMTOM navigatie systeem verloot. De uitslag hiervan wordt in december bekend gemaakt.

07-11-2006
Remax Nederland heeft de Virtuele Woonplaats afgenomen. Voor Remax is het tonen van de omgeving en omgevingsfactoren zeer belangrijk. De mogelijkheden van de Virtuele Woonplaats sluiten dan ook naadloos aanbij de filosofie van Remax. Een voorlopige testinrichting is hier te zien: testinrichting Remax

04-10-2006
Woongoed Zeeuws Vlaanderen gaat haar totale bezit tonen met behulp van de Virtuele Woonplaats. Doel van Woongoed Zeeuws Vlaanderen is om enerzijds inzichtelijk te maken waar huurwoningen te huur staan en wat omgevingskenmerken zijn maar anderzijds ook om andere belanghebbenden inzicht te geven in de locatie van het totaalbezit. De eerste testinrichting is te zien op: testinrichting Woongoed.

21-09-2007
De Nieuwsbank neemt Huislijn op in hun website. Dit vanwege het feit dat Huislijn als eerste huizensite een applicatie biedt, namelijk "de Virtuele Woonplaats", waarmee op een gebruiksvriendelijke wijze woningen gezocht kunnen worden via Google Maps / Satelliet.

15-09-2006
Huislijn.nl is live met de Virtuele Woonplaats. Alle koopwoningen van Huislijn.nl zijn inmiddels ook op Google Maps te vinden.
Zie www.huislijn.nl onder "zoeken op google maps"

01-08-2006
Huislijn.nl heeft een overeenkomst getekend met Grenius Software. Het doel van de overeenkomst is tweeledig. Ten eerste gaan we samen aan makelaars aanbieden om 3D modellen te laten maken van te koop staande woningen. Dit om woningzoekenden een perfect beeld te geven van te koop staande woningen en zodoende een zeer goede voorselectie mogelijk te maken. Het tweede doel is om de omgeving van te koop staande woningen inzichtelijk te maken middels Google Maps. Hiervoor gaat Huislijn.nl onze Virtuele Woonplaats inbedden in de website.

27 April 2006
Er wordt een symposium "van plaggenhut naar levensloopbestendig wonen" georganiseerd door Bergopwaarts@BOW. Grenius Software B.V. zal hier staan om de virtuele woonplaats te tonen als onderdeel van het thema. Onze software stelt Bergopwaarts@BOW in staat makkelijker en efficienter te communiceren met haar huurders en makkelijker invulling te geven aan de steeds diversere vraag naar woningen.

27-03-2006
Bergopwaarts@BOW en Grenius tekenen overeenkomst.Bergopwaarts@BOW gaat haar gehele bezit 4D intekenen en gebruik maken van de softwaretoepassingen "virtuele woonplaats" en 4D TVB.